Verbeter Uw CPA Om Het Meeste Uit Uw Marketingbudget Te Halen

Verbeter uw CPA om het meeste uit uw marketingbudget te halen

Marketeers praten veel over het krijgen van klanten, maar niet zozeer over wat het kost.

Tegenwoordig is het moeilijk om alleen via organisch zoeken groei te bereiken en een nieuw publiek te werven, dus de meeste marketeers vullen deze aan met pay-per-click (PPC)-advertenties. Betaalde advertenties zijn een slimme zet, maar u moet er wel op de juiste manier in investeren. Anders gooi je gewoon geld het raam uit.

Hoe weet u of u de beste uitgaven aan uw advertenties krijgt? Cost-per-action (CPA) is een manier om dit te meten. Het geeft u een overzicht van wat u betaalt om resultaten te krijgen.

Laten we eens kijken wat CPA is, hoe het werkt, waardoor een hoge CPA wordt veroorzaakt en wat u kunt doen om deze te verlagen (om meer waar voor uw geld te krijgen).

Wat is kosten per actie en hoe werkt het?

Kosten per actie (CPA) is het gemiddelde bedrag dat u betaalt voor een klant om een ​​actie uit te voeren, zoals:

 • Klikken op
 • Een formulier invullen
 • Een bron downloaden
 • Een product kopen
 • Aanmelden voor een dienst of nieuwsbrief

In uw marketingstrategie kan uw CPA de kosten meten van elke actie die een klant onderneemt, dus het is flexibel. Een CPA voor uw app kan bijvoorbeeld een download zijn en een CPA voor een tijdschrift kan een abonnement zijn.

Mogelijk ziet u dat sommige mensen kosten per actie definiëren als de gemiddelde kosten voor een conversie, maar of u deze twee termen door elkaar kunt gebruiken, hangt af van wat een ‘conversie’ is voor uw campagne. Uw belangrijkste conversiestatistiek kan bijvoorbeeld een aankoop zijn, maar wat u eigenlijk probeert te meten, zijn uw kosten per weergave van de bestemmingspagina.

CPA wordt berekend met een eenvoudige formule:

 • Advertentie-uitgaven ÷ Aantal ondernomen acties

U kunt ook een doel-CPA instellen: de CPA die u met uw advertenties wilt bereiken. Dit is vergelijkbaar met het reverse-engineeren van uw uitgaven door het maximale bedrag te bepalen dat u bereid bent te betalen per actie en uw campagne aan te passen om dat doel te bereiken. Tools zoals de functie ‘Slim bieden’ van Google kunnen u helpen uw huidige CPA dicht bij uw doel-CPA te houden.

Houd er rekening mee dat kosten per actie verschillen van kosten per acquisitie (ook wel CPA genoemd) en kosten per lead (CPL). Kosten per acquisitie zijn de kosten om iemand in een klant te veranderen, waarvoor waarschijnlijk een reeks acties nodig zijn. Ondertussen zijn kosten per lead de kosten om een ​​lead te krijgen, of ze nu klant worden of een potentiële klant blijven.

(Vanaf nu hebben we het over kosten per actie als we het over CPA hebben.)

De kwaliteitsscore, CPA en u van Google

De kwaliteitsscore van Google meet de kwaliteit van de ervaring die uw advertentie zijn kijkers biedt. Een hogere kwaliteitsscore betekent dat Google denkt dat u een relevantere en waardevollere advertentie heeft.

Google telt uw kwaliteitsscore op aan de hand van drie factoren:

 • De kans dat iemand op uw advertentie klikt (verwachte klikfrequentie).
 • In hoeverre uw advertentie overeenkomt met de doelen van uw gebruiker (advertentierelevantie).
 • Hoe waardevol en relevant uw bestemmingspagina is (ervaring op de bestemmingspagina).

Kijk nog eens naar dat laatste opsommingsteken: uw bestemmingspagina heeft invloed op uw kwaliteitsscore, dus ook op uw CPA.

Hoe verandert de kwaliteitsscore uw CPA precies? Volgens Google heeft de kwaliteitsscore de neiging om de kosten per klik te verlagen. En als u wilt dat uw klanten actie ondernemen, moeten ze op uw advertentie klikken.

Wat kan een hoge CPA veroorzaken?

Naast de kwaliteitsscore kunnen een aantal factoren uw CPA verhogen:

 • Veel concurrentie: zoekwoorden die veel verkeer genereren, kosten meer om te targeten – het is de aard van het beestje. Voeg enkele zoekwoorden met weinig verkeer toe aan de mix als ze uw CPA beginnen op te drijven.
 • Verkeerde targeting: als u niet de juiste doelgroep target, is de kans kleiner dat ze naar uw advertentie kijken, wat leidt tot veel verspilde vertoningen (lees: geld) tussen zeldzame acties.
 • Tracking die het doel mist: u ziet mogelijk ook een hoger dan verwachte CPA wanneer u meer conversies heeft dan u daadwerkelijk meet bij het berekenen van de CPA.

Met andere woorden, u moet op de hoogte zijn van uw advertentiespel om uw CPA beheersbaar te houden. Maar hoe ziet een hoge CPA er eigenlijk uit?

Uit gegevens blijkt dat de gemiddelde CPA per branche verschilt. Terwijl een B2B-bedrijf gemiddeld € 100 uitgeeft aan een Google-zoekadvertentie, betaalt een techbedrijf ongeveer €120. Blijf op de hoogte van het onderzoek van uw branche om te zien hoe uw advertenties het doen.

Ontdek wat de oorzaak is van een hoge CPA

Zoals u zojuist heeft geleerd, zijn er een aantal redenen waarom uw CPA hoog is. U moet die mogelijke oorzaken dus ordenen door zorgvuldig te volgen. Met deze strategieën kunt u uw advertenties in detail volgen en problemen vroegtijdig opsporen:

 • Gebruik trackingpixels of cookies: op pagina’s gebaseerde trackingtechnologie helpt u te leren welke advertenties converteren. Misschien wilt u een pop-up- of plakbalk op uw bestemmingspagina gebruiken om de privacyregels te volgen en het vertrouwen van bezoekers te behouden.
 • Sorteer uw URL’s en couponcodes: niemand heeft gezegd dat u dezelfde URL of couponcode voor uw advertenties moet gebruiken. Houd ze gescheiden per campagne of advertentie, en u krijgt de kans om weergaven of verzilveringen per advertentie of per campagne te vergelijken.
Hoe u uw CPA onder controle kunt houden

U heeft dus ontdekt dat u een hoge CPA heeft. Wat nu? Begin het pad naar een lagere CPA door een paar aanpassingen aan uw advertenties aan te brengen. Hier is waar te beginnen:

1. Druk op pauze bij slechte prestaties

Soms werkt een advertentie niet. Misschien klopt de kopie niet helemaal, of trekt de afbeelding niet de aandacht van het publiek. Het is geen schande om een ​​slecht presterende advertentie te pauzeren om u te concentreren op de advertenties die wel presteren.

Zie het als de KonMari-methode voor uw advertenties, maar in plaats van alleen de dingen te behouden die vreugde opwekken, houdt u advertenties die tot actie leiden.

Een tip van ons!

Als u uw bestemmingspagina’s nog niet aan het optimaliseren bent, moet u daar echt een gewoonte van maken. Datawetenschapper Tomi Mester testte bijvoorbeeld twee varianten van bestemmingspagina’s en ontdekte dat de ene versie 45 conversies opleverde en de andere 88. Stel je dus voor hoeveel lager de CPA moet zijn geweest op de tweede post, aangezien deze met minder verspilde vertoningen werd geconverteerd.

2. Geef je bestemmingspagina’s wat TLC

Als uw advertentiecampagne bestemmingspagina’s omvat, vergeet dan niet om hun kwaliteit te controleren, net als uw advertentiekwaliteit. CPA is een teamprestatie tussen al uw campagne-elementen, inclusief uw bestemmingspagina. Wanneer het uw doel is om verkeer en conversies op een bestemmingspagina te genereren, zal de kwaliteit van uw bestemmingspagina uw bezoekers tot conversie leiden.

Natuurlijk is de kwaliteit van de bestemmingspagina in het oog van de toeschouwer. Verschillende ontwerpen van bestemmingspagina’s zullen verschillende doelgroepen aanspreken. Om hier rekening mee te houden, zou u veel tijd kunnen besteden aan het veranderen van uw targeting en ontwerp. Of u kunt slimme technologie het zware werk laten doen.

Smart Traffic bespaart u het giswerk door verkeer automatisch om te leiden naar de bestemmingspagina-varianten die hen aanspreken. Soms is een verschil dat zo klein is als het kleurenschema al van invloed op conversies, en Smart Traffic slaat aan.

3. Verfraai uw inhoud met video

Video kan een wereld van verschil maken in advertentieconversiepotentieel, vooral voor bestemmingspagina’s. Het toevoegen van een video aan uw bestemmingspagina kan de conversies met maar liefst 86% verhogen.

Deze stat klopt op een gezond verstandsniveau. Video is vaak gemakkelijker te verteren dan tonnen kopie. Bovendien trekt het als bewegend beeld meer aandacht dan alleen tekst of afbeeldingen.

Zelfs als je niet het budget hebt om een ​​volledige productie te doen, probeer dan een landingspagina met een video-achtergrond. Wij kunnen onze websites afleveren met achtergronden ingebouwd met ruimte voor een paar seconden video. U kunt zelf iets eenvoudigs opnemen of een video laten maken door een professional.

4. Geïnteresseerde klanten opnieuw targeten

Waarom zou je al je targeting op nieuwe klanten richten als je al geïnteresseerde mensen voor je hebt? Probeer campagnes te retargeten met advertenties en bestemmingspagina’s die erop gericht zijn eerder geïnteresseerde mensen terug te halen. Op deze manier hoeft u niet zo veel zwaar werk te doen op het gebied van CPA, omdat u al een gemakkelijke toegang hebt tot degenen die eerder geïnteresseerd waren.

Elke klant maakt een reis door die niet altijd even eenvoudig is. In plaats van rechtstreeks van advertentie naar verkoop te gaan, kunnen ze bijvoorbeeld een aanmelding starten en deze een maand laten staan. Deze mensen hebben misschien een extra duwtje nodig om af te rekenen.

In het geval van silent music was het duwtje een coupon op een affiliate bestemmingspagina. Een van de doelgroepen van deze pagina waren jongeren die opzoek waren naar ideeën voor feestjes. Silent music kreeg de e-mailadressen van bezoekers en bezoekers kregen een kortingsbon om hen aan te moedigen geld uit te geven win-win.

Gelukkige CPA = Gelukkig Budget

Uw CPA is een belangrijke indicator van de effectiviteit van uw advertenties en er is veel dat u kunt doen om deze te optimaliseren. Terwijl u uw andere KPI’s controleert, moet u ervoor zorgen dat u uw gemiddelde kosten per actie in de gaten houdt. Op die manier, als uw CPA net iets te hoog lijkt te worden, kunt u deze weer op het goede spoor zetten.

U krijgt meer conversies voor uw geld, en wie wil dat niet? Page build vereenvoudigt het bijhouden van CPA’s met conversiedoelen. Geef bij uw adviesgesprek aan welke u wilt volgen en laat page build haar werk doen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *