Hoe U Een Betere Home Pagina Schrijft In 2021 (Met Tips)

Hoe u een betere home pagina schrijft in 2021 (met tips)

Wanneer u content voor uw home pagina maakt, schrijft u voor conversies. Elk stukje content op uw home pagina kan deze maken of breken.

Na analyse van de meest invloedrijke elementen voor conversie op 40.000 home pagina’s, Bleek dat de text (28%) de conversie meer dan twee keer zoveel beïnvloedde als het ontwerp (13%).

Om een ​​lang verhaal kort te maken, je kunt niet alleen vertrouwen op flitsende afbeeldingen om te converteren. Je moet ook verkopen met woorden.

Geen druk, toch?

De best practices voor de texten op uw home pagina zijn afhankelijk van uw doelgroep en branche, maar er zijn een aantal technieken die u kunt volgen om elke home pagina goed voor de dag te laten komen.

Deze blogpost behandelt vier methoden voor betere copywriting op home pagina’s en vijf voorbeelden om inspiratie op te doen. U zult in een mum van tijd meer bezoekers converteren.

Vier regels voor een betere content voor uw home pagina (met voorbeelden)

Met deze vier technieken kunt u content maken voor op uw home pagina die converteert:

1. Weg met jargon

Jargon termen die alleen logisch zijn binnen een branche klinken niet altijd duidelijk voor bezoekers. Deze taal sluit automatisch klanten uit die zich niet houden aan branchevoorwaarden. Vermijd het gebruik van jargon wanneer je kunt.

In de meeste sectoren wint eenvoudige taal meer conversie dan ingewikkelde termen. Uit het conversiebenchmarkrapport bleek dat in software as a service (SaaS) en wetgeving twee technische sectoren een lager aantal woorden en lagere Flesch Reading Ease Scores (FRES) tot meer conversies leidden. Content met een lage FRES heeft minder woorden per zin en lettergrepen per woord, waardoor er minder ruimte is voor langdradig jargon.

U hoeft niet alle branchetermen op uw bestemmingspagina te schrappen, maar u moet wel weten wat uw publiek begrijpt.

U kunt bijvoorbeeld wegkomen met meer jargon op business to business (B2B) pagina’s, maar u moet voorzichtig zijn met business to consumer (B2C) pagina’s. Houd uw projectievooroordeel in gedachten en schrijf uw exemplaar op een manier die uw publiek zal begrijpen.

Het hypotheekproces omvat veel voorwaarden die u te boven gaan als u niet in de financiële wereld werkt. verminder het jargon op uw pagina door zich te concentreren op de resultaten voor de klant.

U kunt wel jargon gebruiken op uw pagina, maar vermeldt bij deze termen zoals “prijsplafond” en “kredietprofiel” een eenvoudige uitleg die iedereen begrijpt.

2. Ondersteun uw schrijven met cijfers

Cijfers zijn overtuigend, dus ze maken uw content overtuigender. Bijvoorbeeld, 8 van de 10 mensen zullen uw kop lezen, maar slechts twee zullen de kop en de rest van uw tekst lezen. Die statistiek helpt je het belang van koppen te begrijpen, toch? (Zou dit, gezien de nadruk op de koppen, effectiever zijn als de formulering anders zou zijn? Bijvoorbeeld: “Slechts 2 van de 10 mensen zullen de kop en de kopie lezen, maar vrijwel iedereen zal de koppen lezen.”)

Een van de topvoorbeelden van B2B-bestemmingspagina’s van Shopify benadrukt het feit dat het platform meer dan een miljoen gebruikers heeft.

Dit nummer werkt als bewijs om uw vertrouwen in Shopify op te bouwen. Als 1.000.000 andere bedrijven Shopify gebruiken, waarom zou u dat dan niet doen?

Als software voor medewerkersbetrokkenheid heeft Peakon gebruikers die de bedrijfsresultaten willen verbeteren waar ze maar kunnen. Daarom gebruikt men de home pagina voor proefaanmelding van Peakon statistieken om overtuigende punten te maken voor zijn bezoekers.

De secties “Inkomsten verhogen” en “Productiviteit verhogen” bieden concrete cijfers die gedetailleerd aangeven hoeveel Peakon de omzet, productiviteit en klanttevredenheid verhoogt.

In het gedeelte ‘Inkomsten verhogen’ leert u dat de omzet met maximaal 0,6% kan stijgen voor elke toename van 1% in betrokkenheid en dat Peakon de betrokkenheid met maximaal 10% in 3 maanden verhoogt.

De sectie “Productiviteit verhogen” levert een statistische drievoudige bedreiging op. Het legt uit hoe werknemers van zeer betrokken bedrijven 37% minder ziektedagen, 30% hogere productiviteit en maar liefst 2,5 keer hogere klanttevredenheidspercentages hebben. En je moet ervan uitgaan dat je een vergelijkbaar resultaat van Peakon krijgt.

3. Vertel een boeiend verhaal

Elke home pagina vertelt een verhaal. Het verschil tussen een saai verhaal op een home pagina en een verhaal dat resultaten oplevert, ligt in het kader ervan.

Door de juiste structuur te volgen, kunt u een pakkend verhaal presenteren dat ook uw product op de markt brengt.

Een populair vertelraamwerk voor verschillende onderwerpen is ABT (And, But, Therefore). Het bevat een setup (en), probleem (maar) en oplossing (daarom). Deze formule bouwt spanning op en lost deze vervolgens op.

U kunt het ABT-raamwerk toepassen op marketing via het PAS-raamwerk (Problem Agitate Solve). Het begint met een probleem (probleem), gaat dieper in op dat probleem (agiteert) en presenteert uw oplossing (oplossen).

4. Stimuleer uw lezers met bruikbare woorden en zinsdelen

Het doel van een home pagina is om actie aan te moedigen: een conversie. Uw exemplaar moet u helpen dat doel te bereiken door uw bezoekers aan te sporen iets te doen. Bruikbare woorden en zinsdelen leggen uit wat uw product de bezoeker in staat stelt te doen en leiden hem naar conversie.

Nawoord

Vraag uzelf bij het schrijven van uw home pagina af: “Zou ik dit willen lezen als iemand buiten mijn bedrijf?” U moet manieren zoeken om uw woorden waarde te geven en om de aandacht van uw bezoekers vast te houden. Je bent misschien geïnteresseerd in je inhoud omdat je ermee werkt, maar je hebt iets extra’s nodig iets voor mensen die nieuw zijn in het onderwerp om op de pagina te blijven.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *