Stelt u zich eens voor: u publiceert uw bestemmingspagina en wacht tot uw conversies binnenkomen. Behalve dat dit niet het geval is, ziet u in plaats daarvan alleen maar bounces.
Nadat je zo hard hebt gewerkt aan het maken van een bestemmingspagina voor conversies, doet het pijn om zoveel mensen te zien vertrekken.
Dit is het goede nieuws: u kunt actie ondernemen om uw bouncepercentages te verlagen (en dus uw conversiepercentages te verhogen). Je moet gewoon weten welke problemen je moet oplossen.
First Things First – Wat is een bouncepercentage?
Bouncepercentage is het percentage bezoekers dat naar uw bestemmingspagina komt zonder een andere pagina te bezoeken of actie te ondernemen.
Sommige mensen verwarren het bouncepercentage met het uitstappercentage, het percentage mensen dat hun sessie met uw website op een pagina heeft beëindigd. De bezoekers die betrokken zijn bij een uitstappercentage hebben een reis door uw website gemaakt. De bezoekers die bijdragen aan een bouncepercentage gingen in de eerste plaats niet op die reis.
Ter informatie: wanneer u het bouncepercentage meet op een campagnespecifieke bestemmingspagina, zijn uw bouncepercentage en conversiepercentage omgekeerd evenredig. Dus als je bijvoorbeeld een bouncepercentage van 97% hebt, heb je een conversiepercentage van 3%.
Om een lang verhaal kort te maken: in de wereld van bestemmingspagina’s meet uw bouncepercentage het aantal bezoekers dat niet converteert.
Hoe kan ik mijn bouncepercentage begrijpen?
U moet uw bouncepercentage altijd bestuderen in de context van uw pagina-onderwerp en doel.
Sommige typen websites hebben doorgaans hogere bouncepercentages dan andere. Terwijl blogpagina’s een gemiddeld bouncepercentage hebben van 70% tot 90%, variëren inhoudssites van 40% tot 60% en servicesites hangen rond de 10% tot 30%. Verschillende doelen, verschillende bouncepercentages.
Je kunt ook denken aan de verschillen in termen van individuele paginatypes. Als een blogpost een hoog bouncepercentage heeft, is dat veel begrijpelijker dan wanneer je startpagina er een heeft. Hoewel uw blogbericht een doel kan hebben dat op de pagina kan worden bereikt, is het doel van uw startpagina om de bezoeker in de eerste plaats naar andere pagina’s te leiden.
Bestemmingspagina’s zijn een heel andere tak van sport. Weet u nog hoe de bouncepercentages van de bestemmingspagina van een campagne het omgekeerde zijn van de conversiepercentages? Conversiepercentages variëren op basis van factoren zoals branche, paginadoel en zelfs leesgemak score. Het is dus geen verrassing dat bouncepercentages door dezelfde factoren worden beïnvloed.
3 veelvoorkomende oorzaken van hoge bouncepercentages – en hun oplossingen
Als uw bestemmingspagina een hoger bouncepercentage heeft dan normaal voor uw branche, kan dit te wijten zijn aan een van de volgende drie veelvoorkomende oorzaken. Maak je geen zorgen: ze hebben allemaal oplossingen die je meteen kunt uitvoeren.
1. Gebrek aan relevante inhoud
Omdat bestemmingspagina’s lasergericht zijn op conversies, moeten ze net zo gericht zijn op de bezoeker. Verschillende doelgroepen hebben unieke smaken, doelstellingen en kennisniveaus. Wanneer u uw bestemmingspagina vaag houdt in een poging iedereen te bereiken, zal deze uiteindelijk bij niemand resoneren.
Veel relevantiekwesties hebben te maken met de verkooptrechter. Je kunt niet proberen een verkoop te sluiten met een klant in de bewustwordingsfase, en een warmere lead zal niet goed reageren op inhoud op het hoogste niveau. Uw conversiedoelen, kopie en ontwerp moeten overeenkomen met de plek van de klant in de verkooptrechter.
Als je een breed net wilt werpen zonder klanten af te wenden, maak dan een paar landingspagina-varianten en schakel Smart Traffic in. Deze handige functie leidt elke bezoeker naar de variant van de bestemmingspagina die voor hem het meest relevant is, op basis van zijn kenmerken. Dat betekent een grotere kans om ze te converteren.
2. Langzame laadtijden
Voorbij zijn de dagen van wachten op inbelinternet om een pagina een paar bytes per keer te laden. Klanten zullen niet wachten op een pagina die langzaam laadt wanneer ze terug kunnen gaan naar Google om er een te vinden die sneller laadt.
Laadnormen zijn vooral wreed voor mobiele gebruikers. Een toename van de laadtijd van slechts drie seconden verhoogt het bouncepercentage van een pagina met 32%. Een laadtijd van 10 seconden verhoogt je bounces met maar liefst 123%.
Je moet ervoor zorgen dat je laadsnelheid op orde is, zodat bezoekers nu hun antwoorden kunnen krijgen. Zelfs als je geen “technisch” persoon bent, zijn er talloze tools beschikbaar om de laadsnelheid van pagina’s te controleren en te corrigeren.
Hier zijn drie dingen die u kunt doen om te optimaliseren:
- Voer regelmatig snelheidstests uit: plaats de URL van uw bestemmingspagina in de PageSpeed Insights-test van Google.
- Verminder uw omleidingen: Een omleiding is een URL die de bezoeker naar een andere URL stuurt. Een van de meest voorkomende soorten omleidingen stuurt de gebruiker naar de mobiele versie van een pagina, die Google aanbeveelt te vermijden door middel van responsief ontwerp.
- Controleer uw hostingoplossing: in sommige gevallen zijn de laadtijden niet voor u, maar voor uw hostingprovider. Als de andere twee oplossingen niet helpen, voert u uw URL uit door een snelheidstest zoals Bitcatcha die de serversnelheid meet. Je kunt ook een tool zoals Pingdom proberen die de snelheid van je site over de hele wereld meet om te zien hoe je host de internationale laadtijden beïnvloedt.
Neem gerust contact op met ons om uw website nog verder te laten versnellen. Bij page build kunnen wij ervoor zorgen dat uw website groen scoort in de google pagespeed insight test.
3. Verwarrende lay-out
De meeste bezoekers kijken naar een landingspagina in een bepaald patroon. Als uw paginalay-out niet past bij de manier waarop mensen inhoud van nature bekijken, worden uw klanten weggegooid en stuiteren.
Goede bestemmingspagina’s hebben een visuele hiërarchie die kijkers door hun inhoud leidt. Ze presenteren informatie in een F- of Z-vormig patroon en laten belangrijke elementen eruit springen met kleuren, contrast en grootte. U wilt dat de meest kritische elementen van uw pagina opvallen in uw afbeeldingen.
Het klinkt ingewikkeld, maar een visuele hiërarchie is vrij eenvoudig te maken.
Terwijl u de lay-out van uw bestemmingspagina maakt, moet u ervoor zorgen dat deze er goed uitziet op mobiel. Omdat je minder ruimte hebt om mee te werken, moet je vooral zorgen dat er voldoende witruimte is om je content in behapbare brokken te presenteren.
Trackin’ for Succes – Optimaliseer uw pagina’s om de bounce tegen te gaan
Bouncepercentages kunnen verhelderend zijn, maar ze zijn niet de enige factor in het succes van uw bestemmingspagina.
Een hoog bouncepercentage betekent niet automatisch dat je een slechte bestemmingspagina hebt. Zie het in plaats daarvan als een teken dat er iets niet klopt. Nadat u de oplossingen heeft aangebracht die in deze blogpost worden besproken, moet u de statistieken van uw bestemmingspagina in de gaten houden, inclusief uw bounce- en conversiepercentages. De optimalisatie van bestemmingspagina’s is eigenlijk nooit volledig het gaat meer om het maken van op statistieken gebaseerde aanpassingen in de loop van de tijd.
Leave a Comment