Waarom Uw Marketingstrategie Een Funnel Nodig Heeft (En Hoe Deze Werkt)

Waarom uw marketingstrategie een funnel nodig heeft (en hoe deze werkt)

Ooit een trechter gebruikt tijdens het bakken?

Dat kegelvormige ding lijkt misschien overdreven als je gewoon wat vloeistoffen van de ene fles naar de andere giet, maar het speelt een belangrijke rol.

Een trechter leidt dingen waar je ze wilt hebben, en niet ergens anders (zoals overal op de toonbank, of de vloer, of je trui). Trechters begeleiden de stroom.

Een conversietrechter is hetzelfde idee, maar dan toegepast op uw marketingstrategie. Conversietrechters helpen u consumenten door het kooptraject te leiden, zodat ze precies daar terechtkomen waar u ze wilt hebben. Het uiteindelijke doel is natuurlijk om ze te converteren. (Of, weet je, het zou moeten zijn.)

De conversietrechter is echter niet alleen voor aankopen of fysieke producten. De “transactie” aan het einde van de trechter kan iemand zijn die zich abonneert op uw nieuwsbrief, een petitie ondertekent, lid wordt van uw Facebook-groep, een rondleiding plant of een donatie doet.

Wanneer u uw conversietrechter implementeert en optimaliseert, ervaart u een boost in het genereren van leads, conversiepercentages en winst. Dus, hoe bouw je een goed gedefinieerde, geoptimaliseerde trechter om leads vast te leggen, te koesteren en ze te laten converteren?

Laten we erin duiken.

Wat is een conversietrechter?

Een conversietrechter (die soms een ‘verkooptrechter’ of ‘marketingtrechter’ wordt genoemd) is een stapsgewijs proces dat u helpt het kooptraject van uw prospects te visualiseren, zodat u ze naar een aankoop kunt leiden.

Een goed geoptimaliseerde conversietrechter is geen eenmalige poging om een ​​gebruiker van de ene plaats naar de andere te leiden. Het is een holistische benadering die uw marketing- en verkoopactiviteiten strategisch verbindt in één gestroomlijnd systeem waar het publiek doorheen kan.

In elke fase van de trechter is er inhoud die als leidraad dient voor hoe het publiek vooruit kan gaan: blogposts, bestemmingspagina’s, video’s, e-mails, infographics, sociale advertenties, PPC-campagnes en meer.

Met een goed opgebouwde conversietrechter combineren al uw marketing- en verkoopactiviteiten om nieuwe klanten aan te trekken, gekwalificeerde leads te koesteren en ze vervolgens om te zetten in betalende klanten.

Idealiter worden sommige van die klanten die onderaan de trechter converteren, merkevangelisten. En aangezien maar liefst 90% van de nieuwe klanten suggesties van familie en vrienden vertrouwt, kunnen die terugkerende klanten een enorme impact hebben op het vullen van de trechter.

Zodra die nieuwe klanten bovenaan de trechter terechtkomen, herhaal je het proces van ‘aantrekken, koesteren en converteren’.

Conversietrechterstadia: welke inhoud komt waar?

Afgezien van het genereren van verkeer en het stimuleren van conversies, creëert de verkooptrechter ook “aha” -momenten voor uw nieuwe klanten: een punt in het kooptraject van uw nieuwe klanten wanneer ze uitroepen: “OMG! Dit is wat ik zocht!”

Maar nieuwe klanten ertoe brengen uw merk op te merken of lang genoeg betrokken te zijn om een ​​”aha” -moment te ervaren, is geen gemakkelijke taak. Gemiddelde nieuwe klanten lezen 3-5 stukjes inhoud voordat ze contact opnemen met een verkoper.

Ze bekijken meerdere inhoudsstukken op verschillende websites voordat ze naar de volgende fase van hun reis gaan.

Dus je missie mocht je ervoor kiezen om het te accepteren is om inhoud te maken voor elk van de drie fasen van de conversietrechter. U wilt uw publiek begeleiden van bewustzijn, interesse en overweging naar intentie en aankoop.

1. Bovenkant van de trechter (TOFU)

Dit is de plek waar elke koper begint. Hier werden kopers zich net bewust van hun probleem en zijn ze actief op zoek naar een oplossing. Ze gebruiken informatieve vragen zoals: “Wat draag ik om te skiën?” of “Hoe blijf je warm tijdens het skiën?”

Als je deze personen in dit stadium met een harde verkoop benadert, krijg je een regelrechte afwijzing. Ze zijn gewoon nog niet klaar om te kopen.

Om hun aandacht te trekken, moet je ze waarde bieden door naar hun vragen te luisteren en ze te beantwoorden.

Gebruik blogposts, artikelen, advertenties, bestemmingspagina’s, posts op sociale media, checklists en andere soorten inhoud om de vragen te beantwoorden die een potentiële koper in dit stadium heeft.

Uw doel voor deze fase is om vertrouwen op te bouwen en uw merk als autoriteit te positioneren. Leid, entertain en inspireer uw publiek terwijl u vragen beantwoordt met betrekking tot het probleem dat uw product moet oplossen. Op die manier, wanneer ze klaar zijn om te kopen, komt uw merk als eerste in hun gedachten op voordat uw concurrenten.

2. Midden van de trechter (MOFU)

Als je geluk hebt, zal een deel van die top-of-trechter inhoud je blijvende interesse wekken; degenen die hun interesse hebben gewekt, kunnen besluiten hun contactgegevens in te wisselen voor een downloadbare bron. Dit is je vriend om bezoekers in leads verandert.

Het doel van deze fase is om het vertrouwen te versterken, leads te koesteren en de koopintentie te bewaken.

In dit stadium overwegen uw leads om al dan niet betalende klanten te worden. Ze verzamelen meer informatie over uw oplossingen. (En je probeert ook informatie over hen te verzamelen.)

De beste manier om leads hier te koesteren, is door rechtstreeks met ze te praten. Richt uw inspanningen op het maken van gepersonaliseerde inhoud, aanbiedingen en e-mailcampagnes, gebaseerd op de specifieke behoeften, uitdagingen en persoonlijkheden van de leads. Dit kan inhouden dat er meerdere varianten worden gemaakt om verschillende demografische of psychografische segmenten aan te spreken.

Inhoudstypen in deze fase omvatten vaak e-mailcampagnes, webinars, persoonlijke evenementen, casestudy’s en sociaal bewijs zoals getuigenissen en recensies.

Aangezien u weet dat uw leads in dit stadium opties overwegen, kunt u ze een duwtje in de rug geven door productrecensies en productvergelijkingen te gebruiken. Het doel is om gedetailleerde informatie te verstrekken om het publiek te helpen bij hun overwegingsproces.

3. Bodem van trechter (BOFU)

Ervan uitgaande dat u een overtuigend argument voor uw product hebt gemaakt met uw MOFU-inhoud, is deze laatste fase waar de lead (hopelijk) besluit te kopen.

Om dit proces te helpen, moet u enige urgentie toepassen op uw herinneringsmail, promotionele aanbiedingen en retargeting-advertenties.

Net als in het midden van de trechter, moet elke tactiek die u in dit stadium besluit toe te passen, worden afgestemd op de unieke behoeften en het koopgedrag van uw prospect.

Deze fase kan behoorlijk emotioneel zijn voor uw nieuwe klanten. (Een aankoop doen kan een grote en stressvolle beslissing zijn!) Zorg ervoor dat uw verkoopexemplaar rechtstreeks aansluit bij hun belangrijkste pijnpunten. Maak een gepassioneerde case voor uw product.

Optimaliseer uw trechter en ga met de stroom mee

Een conversietrechter kan helpen uw publiek te houden waar u ze wilt hebben, tijdens elke fase van hun reis. Dit soort trechters werken het beste als je ze bewust implementeert en zoekt naar mogelijkheden om ze regelmatig te optimaliseren.

Kijk eerst hoe het verkeer door de trechter stroomt voor kansen die verborgen zijn in uw webverkeerspatronen. U kunt de Goal Flow-tool van Google gebruiken om vragen als deze te onderzoeken:

  • Komen gebruikers bij de eerste stap in mijn trechter, of springen ze ergens in het midden in?
  • Zijn er veel onverwachte uitgangen van een stap in het midden van de trechter?
  • Is er een plek waar het verkeer terugloopt?
  • Handelt het ene verkeerssegment anders dan andere segmenten?
  • Wordt er meer of minder vaak geconverteerd?

Bekijk vervolgens de e-mailcampagnes die deel uitmaken van het koperstraject van uw publiek: introductiereeksen, promoties, bedankpagina’s en meer. Door te kijken naar de open-, klik- en afmeldpercentages – en deze te vergelijken met e-mailbenchmarks – kunt u goed presterende e-mails identificeren waarop u kunt voortbouwen, of slecht presterende e-mails die wat TLC kunnen gebruiken.

U kunt hetzelfde doen voor andere tools die u gebruikt om verkeer te genereren en klanten aan te trekken:

Bekijk alle beschikbare sociale gegevens om te bepalen welke berichten en activiteiten de neiging hebben om een ​​hoge betrokkenheid, doorklik en conversie te genereren.

Onderzoek de prestaties van PPC-campagnes om te optimaliseren voor meer conversies.

Bekijk eventuele leadmagneten of gated content om te zien welke gekoppeld zijn aan de hoogste conversieratio’s.

U wilt ook uw home pagina zorgvuldig controleren, omdat deze een cruciale rol speelt in de effectiviteit van uw conversietrechter. Niet alleen heeft uw home pagina invloed op uw kwaliteitsscore voor alle PPC-campagnes, maar ze zijn ook vaak de laatste stop van uw publiek tussen overweging en aankoop.

Een slechte home pagina brengt mensen misschien niet over de finish om een ​​aankoop te doen, maar het kan ook een obstakel zijn voor iemand die anders klaar was om te kopen.

Zoek naar mogelijkheden om de kopie, calls-to-action, knoppen, illustraties, foto’s en andere elementen op uw home pagina te optimaliseren.

Ga slim om met uw conversietrechter

U kunt elke pagina in uw conversietrechter optimaliseren met Smart Traffic, dat de kenmerken van uw bezoekers analyseert en hen naar de bestemmingspagina leidt waar ze de meeste kans hebben om te converteren. Pagina’s die Smart Traffic gebruiken, zien een gemiddelde conversiestijging van 30%. 

U hoeft ook geen maanden te wachten op voldoende verkeer op uw bestemmingspagina om te weten wat werkt en wat niet. Smart Traffic optimaliseert automatisch uw bestemmingspagina, zelfs wanneer u nieuwe varianten toevoegt of verkeersbronnen wijzigt.

Zo verlies je nooit een kwaliteitslead. En dat is waar de conversietrechter om draait.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *