wordpress logo

Onze favoriete WordPress-plug-ins

Wat zijn onze favoriete plug-ins?

Plug-ins zijn een stukje software dat kan worden toegevoegd aan een WordPress-website. Ze kunnen de functionaliteit verbeteren of uitbreiden en nieuwe functionaliteiten toevoegen aan de website.

Ze zijn geschreven in de programmeertaal PHP en de meeste integreren naadloos met WordPress, maar van de meer dan 55 000 beschikbare plug-ins is het een uitdaging om de beste te vinden. Voordat u er een installeert, is het belangrijk om de beoordeling te controleren, hoe lang het geleden is dat deze is bijgewerkt en of deze compatibel is met de nieuwste versie van WordPress.

Hoewel er talloze gratis plug-ins zijn, worden ze meestal niet geleverd met het ondersteuningspersoneel en de ontwikkelaars die zorgen voor de beveiliging en compatibiliteit van plug-ins met de nieuwste versie van WordPress.

Maar of je nu een plug-in nodig hebt voor formulieren, back-up, bestandsbeheer, advertentiebeheer, pop-ups, betalen of chatten – er is een plug-in voor alles. We hebben een lijst samengesteld met onze favorieten bij page-build, uit vijf verschillende categorieën.

Gravity forms

Gravity Forms is een plug-in voor formulierbeheer waarmee u snel en eenvoudig WordPress-formulieren kunt bouwen en publiceren. Als u enquêtes, opiniepeilingen, formulieren voor het uploaden van bestanden, ondersteuningsverzoeken, online bestellingen of quizzen moet maken, deze tool doet het allemaal. U kunt ook bepalen hoe gebruikers de formulieren kunnen gebruiken.

De krachtigste functie van deze plug-in is de voorwaarde logica, die kan worden gebruikt om te bepalen welke formuliervelden aan een gebruiker worden weergegeven op basis van de waarden die in de vorige velden zijn ingevoerd. U kunt ook geavanceerde routering van formulierinvoer instellen dit zorgt ervoor dat berichten bij de juiste afdeling worden afgeleverd, afhankelijk van de informatie die door de gebruiker is ingevoerd.

Het kan ook worden geïntegreerd met services van derden zoals PayPal, Signature, Survey en nog veel meer. Ze hebben een enorme verzameling optionele add-ons, maar je kunt ook je eigen add-ons schrijven als geen van de officiële add-ons aan je behoeften voldoet.

WooCommerce

WooCommerce is een open-source eCommerce-platform dat meer dan 22% (80 miljoen) eCommerce-websites mogelijk maakt. het wordt onderhouden door Automattic  hetzelfde bedrijf dat WordPress onderhoudt  dus de code is van goede kwaliteit en een vlekkeloze integratie zijn gegarandeerd. Het is gebouwd met een REST API, zodat het met bijna elke service kan worden geïntegreerd.

Het is volledig aanpasbaar; gebruikers kunnen functies toevoegen om de functionaliteit van hun winkels uit te breiden met officiële extensies: “jouw winkel, op jouw manier”. WooCommerce wordt geleverd met de mogelijkheid om de belangrijkste creditcards, bankoverschrijvingen (BACS), cheques en rembours te accepteren. Apple Pay, Google Pay, abonnementen en deposito’s worden ook ondersteund. Als je hulp nodig hebt bij het opzetten van je WooCommerce, neem dan gerust contact op met Page build of een ander WooCommerce-ontwikkelingsbedrijf.

Elementor

Elementor is een visuele bouwer, er is geen codeerervaring vereist. Gebruikers kunnen in een mum van tijd moderne ontwerpen maken. Meer dan 200 sjablonen zijn opgenomen in hun online bibliotheek, die eenvoudig kan worden aangepast: het wijzigen van kleur, tekst, media of het toevoegen of verwijderen van lagen.

Van sliders, headers, inhoudsmodules tot volledige websites, deze plug-in doet het allemaal. Het biedt dynamische oplossingen die het mogelijk maken om video’s en afbeeldingen uit social media feeds te tonen. Slider Revolution heeft ook een add-on-bibliotheek met speciale effecten die de kwaliteit van een website verder kunnen verbeteren en een objectbibliotheek met afbeeldingen, pictogrammen en geanimeerde lagen.

Pop-upmaker

Met een beoordeling van 4,9 is Popup-maker een van de beste pop-upplug-ins voor WordPress en het is gratis. Als er een belangrijke boodschap is die WordPress-gebruikers willen delen met hun bezoekers, dan is Popup Maker een goede keuze. U kunt welkomstberichten of koppelingen naar de beste berichten of meest populaire producten maken. U kunt aangeven waar op de site de pop-up moet worden weergegeven; een animatie-effect kiezen en hoe het pop-upvenster kan worden gesloten. Niet alleen dat, maar u kunt beslissen wanneer en hoe de pop-ups worden geactiveerd: deze kan na een bepaalde tijd worden weergegeven en met add-ons voor aankopen kunt u de trigger voor exit-intentie of op scrollen gebaseerde trigger gebruiken.

De gratis plug-in bevat slechts één thema, dat aanpasbaar is; maar als u besluit om de Pop-upmaker te kopen, zijn er onbeperkte thema’s en add-ons waaruit u kunt kiezen, zodat u het uiterlijk van het pop-upvenster volledig kunt aanpassen.

Updraft Plus

De laatste plug-in die we gaan noemen, is een van de meest essentiële omdat het helpt om je WordPress-site veilig te houden. Als u door een ongeluk of kwaadwillende aanval gegevens kwijtraakt, kan Updraft Plus een reddingsboei zijn. Het maakt het mogelijk om eenvoudig bestanden en databases te herstellen, zelfs als hele websites worden gehackt, beschadigd of gewist.

Met Updraft Plus kunt u op gezette tijden een back-up maken van bestanden, plug-ins en thema’s en deze herstellen. U kunt elke 4, 8 of 12 uur een back-up plannen, dagelijks, wekelijks, tweewekelijks of maandelijks; maar je kunt het ook handmatig doen. Met Premium-lidmaatschap kunnen gebruikers hun WordPress-site naar een nieuw domein verplaatsen of rechtstreeks hosten of een tijdelijke site naar hun servers klonen; krijg snelle, persoonlijke ondersteuning van Updraft Plus-ontwikkelaars; back-up van niet-WordPress-bestanden en databases; exacte tijden instellen voor het maken, bewaren of verwijderen van back-ups; versleutel gevoelige databases zoals wachtwoorden en nog veel meer. Het is echt een geweldige tool waar alle WordPress-ontwikkelaars naar zouden moeten kijken.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *