Hoe U Uw Merk Kunt Opbouwen Met Optimalisatie Van Bestemmingspagina’s

Hoe u uw merk kunt opbouwen met optimalisatie van bestemmingspagina’s

Laten we eerlijk zijn: merkmarketeers krijgen een slechte reputatie. In het afgelopen decennium was het gesprek gericht op technische marketing: growth hacking, conversieratio-optimalisatie, SEO, het samenvoegen van product en marketing, en data, data, data. Tegelijkertijd werd het merk minder spannend en soms een bijzaak. 

Maar dat is allemaal aan het veranderen. Bedrijven hebben hun voorsprong gevonden door te investeren in ongelooflijke merken, en het merk van een bedrijf is de onderscheidende factor geworden. Kijk naar de recente lancering van Hey of andere bedrijven zoals Equal Parts, Headspace, Warby Parker, Casper en Notion als voorbeelden.

Het lijkt misschien alsof het bouwen van een merk niet in lijn is met het idee om data gedreven te zijn. Maar we kunnen met wat we het afgelopen decennium hebben geleerd over technische marketing toepassen om een beter merken te bouwen en betere beslissingen te nemen in de data gestuurde wereld van vandaag.

Door klantonderzoek, het testen van bestemmingspagina’s, optimalisatie van de conversieratio en traditionele tactieken voor merkontwikkeling, kunt u slimmer zijn in het opbouwen en ontwikkelen van uw merk. Optimalisatie van bestemmingspagina’s kan dienen als uw proeftuin voor dit soort dingen, en ik zal u laten zien hoe.

Wat gaat er in een merk?

Voordat we ingaan op een data gestuurde benadering van het bouwen van een merk, moeten we ervoor zorgen dat we op dezelfde lijn zitten over wat een merk vormt. Het korte antwoord is “veel”. Maar voor dit overzicht zal ik me concentreren op een paar cruciale onderdelen:

 • De look en feel (design, gebruikerservaring)
 • De stem, toon en berichten
 • De positionering (ten opzichte van anderen in de markt)
 • De algemene merkbelofte

Het uiterlijk van een tech-merk is grotendeels ingekapseld in het ontwerp, het gevoel en de gebruikerservaring (UX) van zowel de website als het product. Dit komt ook tot uiting in het logo-ontwerp, sociale media en andere middelen voor het vaststellen van de merkidentiteit. Alles (van het kleurenschema van een bedrijf tot het gevoel van de animaties) is van belang bij het overbrengen van een persoonlijkheid. Kijk naar Airbnb als een voorbeeld van hoe belangrijk het ontwerp en de uitstraling kunnen zijn bij het vaststellen van de persoonlijkheid van uw merk.

De positionering van uw bedrijf in de markt ten opzichte van uw concurrenten is een essentieel onderdeel van uw merk. Hoe onderscheid u zich ten opzichte van de alternatieven? Waarom zou iemand JOU kiezen boven HEN? U heeft maar zoveel onroerend goed. Wat u wilt zeggen, kan variëren, afhankelijk van verschillende factoren, zoals je persona’s en waar ze zich in de trechter bevinden (d.w.z. mensen die je net ontdekken of die klaar zijn om een ​​aankoop te doen).

Ten slotte vertegenwoordigt de algemene merkbelofte wat u belooft aan uw klanten te leveren. Wat is dat wat je belooft? Soms kan het zo eenvoudig zijn als een belofte in uw slogan: “in 15 minuten kunt u 15% of meer besparen op autoverzekeringen.” Het is belangrijk om te balanceren:

 • hoe je jezelf positioneert ten opzichte van concurrenten;
 • wat aantrekkelijk is voor uw doelgroep;
 • en wat u kunt waarmaken.

Uw berichtgeving en positionering zullen aanzienlijk verschillen op basis van deze bovenstaande factoren. Hoe uw product de ene persona bedient, kan heel anders zijn dan hoe het een ander dient.

Het goed begrijpen van dit alles zal resulteren in een succesvol marketingteam en (waarschijnlijke) bedrijfsgroei. Maar dit is ook wat de meeste marketing- en productteams verknoeien. Zonder de gegevens hebben mensen de neiging om aannames te doen. Of marketeers zijn niet klantgericht genoeg in hun aanpak en brengen de verkeerde boodschap, het verkeerde merk of het verkeerde gevoel op het verkeerde moment naar de verkeerde persoon.

Het mooie van dit alles is dat we het testen van bestemmingspagina’s en conversieratio-optimalisatie kunnen gebruiken om al deze elementen van uw merk te testen en te valideren. Laten we een paar manieren onderzoeken waarop u dit (snel) kunt doen.

1. Gebruik het testen van bestemmingspagina’s om uw persona’s te valideren.

Stel dat u uw doelklanten opnieuw bezoekt en waarom ze besluiten uw product te gebruiken. Begrijpen wat resoneert met elke persona in elke fase kan moeilijk te achterhalen zijn. Het vergt meestal veel onderzoek, maar u kunt ook snellere antwoorden krijgen met bestemmingspagina’s.

Hieronder vindt u een aantal voorbeelden van hoe u dit kunt doen. Voor deze tests kun je het beste verkeer naar deze landingspagina’s sturen met een A/B-test.  U kunt verkeer naar de pagina’s leiden met bijvoorbeeld betaalde advertenties op Facebook, of u kunt gebruikmaken van uw bestaande doelgroepen en verkeer via e-mail pushen in beide gevallen kunt u het verkeer splitsen voor betrouwbare vergelijkingen.

Test verschillende call-to-actions om gebruikers zichzelf te laten identificeren.

2. Gebruik conversieratio-optimalisatie (CRO) om uw positionering te verbeteren.

Bestemmingspagina’s zijn ook de perfecte manier om de positionering van uw product bij consumenten te testen. Een van de beste dingen die u kunt doen via optimalisatie van bestemmingspagina’s, is uw positionering ten opzichte van concurrenten testen.

Hoe? Voer een A/B-test uit van een pagina die u laat zien ten opzichte van uw concurrenten en zorg voor een andere positionering/boodschap voor elke variant. Kijk welke wint door te kijken naar verkeer, CTR’s en conversieratio’s. (Wees hier voorzichtig: een best practice is om directe vergelijkingen met uw concurrenten te vermijden.)

U kunt ook andere delen van uw positionering binnen uw bestemmingspagina’s verfijnen. U kunt bijvoorbeeld koptekst met bepaalde persona’s testen om te zien welke positionering van uw product beter bij elke persoon past. Of, terwijl u verkeer in verschillende trechterfasen naar bestemmingspagina’s stuurt, kunt u leren wanneer u een call-to-action ‘meer informatie’ of ‘nu kopen’ moet opnemen. Door CTA’s te testen, kunt u beter begrijpen wat klanten willen op verschillende delen van het gebruikerstraject.

Ten slotte zullen alle lopende tests waarschijnlijk de verfijning van uw kernwaarde en product positionering inhouden. Als u gegevens verzamelt van de prestaties van de bestemmingspagina en de kopie en het ontwerp wijzigt, let dan op wat wint. En als u meer winnaars ontdekt, deel deze gegevens dan met degenen die verantwoordelijk zijn voor uw algehele product positionering. Op basis van deze kansen kunnen ze verbeteringen aanbrengen in de berichtgeving en framing van het product ten opzichte van concurrenten.

3. CRO gebruiken om de beste merkbelofte te vinden.

Dit is misschien wel het meest eenvoudige wat u kunt doen met het testen van bestemmingspagina’s. Hoe? Test en valideer uw belangrijkste waarde in de kop van uw bestemmingspagina. Hier is een benadering die ik heb gevolgd bij het valideren van onze beste koppen:

 • Ontwikkel uw top 2-5 koppen op basis van uw merkfactoren (persona’s, positie in de markt, productwaarde, enz.)
 • Maak een korte bestemmingspagina met dezelfde secties eronder en dezelfde CTA (bijvoorbeeld ‘Meer informatie’).
 • Maak varianten van de pagina met elke kop die je hebt bedacht.
 • Kijk welke de meeste klikken/leads/aanmeldingen/aankopen krijgt.

Hiermee moet je beginnen met het verzamelen van gegevens over CTR’s die het beste resoneren en je hebt gegevens die waardevoller zijn dan een simpele enquête: welk exemplaar heeft mensen daadwerkelijk tot conversie gebracht?

4. Verlicht de spanning tussen technische en merkmarketingteams.

Er is altijd een inherente spanning tussen de teams die gericht zijn op conversie en die gericht op het merk. Conversiegerichte marketingteams verleggen de grenzen van het merk om aanmeldingen, aankopen en meer te stimuleren. Merkteams proberen deze aanpak in toom te houden om te voorkomen dat ze ‘off-brand’ gaan.

Data gestuurde benaderingen van merkontwikkeling kunnen deze spanning wegnemen.

Het op conversie gerichte marketingteam kan relaties opbouwen met merkteams door proactief berichten, ontwerpen en positionering via bestemmingspagina’s te testen. (Merkteams weten misschien niet dat deze dingen mogelijk zijn.)

Bovendien kunt u bestemmingspagina’s gebruiken om de grenzen van het merk te verleggen. Test de ‘off-brand’ dingen door kleinschalige tests uit te voeren voor kopiëren, positionering en ontwerp. Het bedrijf loopt op die manier minder risico, maar het kan interessante inzichten opleveren die u kunnen helpen bij het bepalen van uw strategie.

Zorg voor afstemming door samen dingen te testen en samen het merk te ontwikkelen.

Belangrijke overwegingen bij het gebruik van gegevens om uw merkstrategie te bepalen.

Wanneer u A/B-testen gebruikt om uw merk te herhalen, zijn er enkele belangrijke dingen om op te merken. Bovenal moet het team voorkomen dat beslissingen worden genomen op basis van vooringenomen gegevens. Gegevens zijn slechts zo nuttig als de bron.

Doelgroepen zijn hier uw belangrijkste overweging:

 • Wie stuurt u naar deze bestemmingspagina’s?
 • Wat is hun context?

Zorgvuldige overweging van deze twee vragen kan alle gegevens die voortkomen uit het testen van bestemmingspagina’s maken of breken. Over het algemeen moet u uw advertentie zoveel mogelijk afstemmen op uw bestemmingspagina om verwarring bij de bezoeker te voorkomen.

Hier volgen nog enkele andere zaken waarmee u rekening moet houden bij het evalueren van de validiteit van uw tests op uw bestemmingspagina:

 • Hoe zeker bent u ervan dat een optimalisatie naar boven in de trechter niet zal leiden tot ongewenst gedrag in de trechter? Of, eenvoudiger gezegd, is uw berichtgeving misleidend? Gebruik hier uw gezond verstand en zorg ervoor dat u de prestaties van de bestemmingspagina koppelt aan down-funnel-statistieken.
 • Probeer je voor nieuwe mensen of bestaande mensen te komen? Mensen die uw merk kennen of niet? Identificeer de beste doelgroepen en vind ze: push mensen via e-mail of advertenties of geef de bestemmingspagina(‘s) weer in een enquête. Kies de juiste doelgroep op basis van het antwoord dat u probeert te krijgen. Net als bij het kiezen van de juiste doelgroep voor onderzoek, kiest u de juiste doelgroep voor het testen van bestemmingspagina’s.
 • Segmenteer indien mogelijk het verkeer naar uw bestemmingspagina’s om te bepalen wat werkt voor wie. Als uw bedrijf bijvoorbeeld zowel technici als ontwerpers bedient, moet u de advertenties en bestemmingspagina’s voor deze doelgroepen scheiden, zodat u kunt begrijpen wat voor elke doelgroep afzonderlijk werkt.
Alles aan elkaar knopen

Alles wat ik hier heb beschreven, is eigenlijk slechts een afgeleide van onderzoek, maar je test het op een meer robuuste en informatieve manier. Door mensen via webpagina’s meer context en een ‘echt’ gevoel te geven, krijg je betere antwoorden op de meest prangende vragen over je merk.

Merk- en data gedreven marketing hoeven niet gescheiden te zijn. Door samen te werken, kunnen professionals op het gebied van conversieratio-optimalisatie merkstrategieën informeren en bedrijven helpen de wensen, behoeften en waarden van hun klanten beter te begrijpen.

Probeer een geheel andere benadering van hoe u uzelf positioneert of test zelfs bestemmingspagina’s ten opzichte van uw traditionele product positionering. Kijk wat blijft hangen en kijk of je kunt verfijnen hoe je over de hele linie met je klanten praat. Als dat niet werkt, rolt u de zaken terug en probeert u het opnieuw. U kunt uw merk in de loop van de tijd ontwikkelen, maar dit is een geweldige manier om te beginnen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *