De Strategie Om Uw Webpagina Een Succes Te Maken

De strategie om uw webpagina een succes te maken

Of je nu je nieuwe bedrijf aankondigt, een evenementenpagina maakt of een nieuw product promoot, je hebt meer nodig dan een glanzende webpagina om mensen te laten ondertekenen op de stippellijn.

Wat je nodig hebt, is een bestemmingspagina-strategie.

De kans is groot dat als u net zo vaak op internet surft als de rest van ons digitale mensen, u 26% van de tijd op een “Meer informatie” call-to-action (CTA) klikt als het een merk vermeldt dat u kent van. Wanneer u klikt, verwacht u dat de inhoud overeenkomt met uw interesses en browser gewoonten.

Het is de taak van een marketeer om ervoor te zorgen dat u niet teleurgesteld wordt.

Denken als de consument is de eerste stap voor marketeers die bestemmingspagina’s ontwerpen om een enkel, gericht doel te bereiken. Met slechts enkele seconden om de aandacht van een bezoeker vast te houden, is het creëren van een goed converterende bestemmingspagina zowel een kunst als een wetenschap.

Een bestemmingspagina is een op zichzelf staande webpagina die speciaal is gemaakt voor een marketing- of advertentiecampagne.

Telkens wanneer een consument op een link in een e-mail of een advertentie op Google, YouTube, Facebook of vergelijkbare plaatsen op internet klikt, worden ze doorgestuurd naar een specifieke pagina die meer diepte aan de kop geeft. Dit zorgt voor een veel betere gebruikerservaring dan wanneer u op de startpagina terechtkomt en wordt verwacht dat u erachter komt waar de informatie waarnaar in de advertentie wordt verwezen, kan worden gevonden.

Maar om een pagina als deze zijn werk te laten doen, moet je het doel van die bestemmingspagina kennen.

Wil je:

 • Demografische gegevens van klanten verifiëren?
 • Nieuwe abonnees krijgen voor uw nieuwsbrief?
 • Bezoekers aanmoedigen om te delen op social media?
 • Bezoekers naar een nieuw aanbod leiden?
 • Mensen uitnodigen voor een evenement?
 • Helemaal iets anders doen?

De mogelijkheden zijn eindeloos, maar uw marketingstrategie moet bepalen welke keuze het meest relevant is.

Laten we eens kijken naar drie verschillende soorten bestemmingspagina’s die u kunt gebruiken om het meeste uit uw paginabezoeken te halen.

1. De pagina voor het vastleggen van leads

Het meest voorkomende gebruik van een bestemmingspagina is om informatie over uw leads vast te leggen.

Een lead is iemand die uw inhoud al gebruikt en mogelijk klant wordt. Ze kunnen je volgen op sociale media, je evenementen bijwonen of zelfs betrokken leden van je e-maillijst zijn en nooit een bericht missen. Maar ze moeten nog betalen voor een product van jou. U wilt de formulieren voor deze mensen ontwerpen omdat ze al een relatie hebben met uw merk.

Een effectieve lead capture-pagina vereist een lijst met elementen die we ‘de zespuntsstoot’ noemen.

 • Een kop met een sterke boodschap
 • Conversiegericht ontwerp
 • Juiste mediakeuze
 • Intro met opsommingstekens
 • Urgentiefactoren
 • Vertrouwensfactoren

Dit lead capture-formulier van ActiveCampaign maakt het de bezoeker eenvoudig om te krijgen waarvoor hij is gekomen.

Ze gebruiken een aandachtsratio van 1:1, die een enkelvoudige focus op de CTA biedt. Een eye tracking onderzoek in 2006 toonde aan dat gebruikers webpagina’s vaak in een F-vormig patroon lezen: twee horizontale veegbewegingen gevolgd door één verticale veegbeweging over de pagina. De linkerkant van deze pagina wordt gebruikt om vertrouwen op te bouwen door realtime updates te tonen van mensen die zich zojuist hebben aangemeld voor hetzelfde abonnement dat aan u wordt aangeboden. Ze maken ook gebruik van het verticale formaat door één enkel formulierveld toe te voegen en de bezoeker gerust te stellen met een ander vertrouwenselement dat het hoge volume en het wereldwijde bereik van hun klanten vertegenwoordigt.

Goed gedaan, ActiveCampaign. 

Maar er is altijd ruimte voor verbetering! Op deze pagina ontbreken nog enkele kernpunten uit de zespuntspunch-formule, zoals het gebruik van bulletpoints en relevante media.

2. De doorklikpagina

Bemiddelaars, verzekeringsmakelaars en makelaars in onroerend goed hebben allemaal één gemeenschappelijk kenmerk: ze fungeren als tussenpersoon. Het is hun taak om u op te warmen voor het product (of resultaat) voordat u de harde verkoop maakt. Doorklikpagina’s hebben hetzelfde doel.

Zie het als het geven van een pitchpresentatie aan een potentiële investeerder. Voordat u de vraag stelt, begint u met een grote maar eenvoudige verklaring die de waarde van uw product of dienst communiceert. U positioneert uw bedrijf als een kans in plaats van een risico. Je laat de successen, verhalen en bewijzen van klanttevredenheid zien.

Je deelt je startup verhaal. Dan maak je de vraag.

In dit voorbeeld is de kop van Shopify alleen al overtuigend genoeg om door te klikken met de knop ‘Laten we praten’.

Maar terwijl u naar beneden scrolt, wordt die gewaagde verklaring versterkt met:

 • Genoemde voordelen communiceren verder het concept van “meer gedaan krijgen, voor minder”.
 • Niet één maar TWEE gratis en snelle productdemo’s
 • Successtatistieken van eerdere klanten
 • Kant-en-klare sjablonen
 • Succesverhalen

Deze pagina’s stellen klanten gerust over de voordelen en productervaringen die ze kunnen verwachten als ze zich aanmelden. (Je zult merken dat het grote verschil hier is dat er geen formuliervelden zijn.)

Gebruik deze pagina’s om uw verhaal te vertellen.

3. De splash-pagina

Hoewel het technisch gezien geen bestemmingspagina is, kan een splash-pagina hetzelfde doel dienen voor bezoekers voordat ze toegang hebben tot de rest van uw website. Het is een kans om:

 • Communiceer belangrijke informatie zoals taal, regio en cookies
 • Controleer de leeftijd van een bezoeker
 • Promoot een nieuw product
 • Adverteer een korting
 • Bied inspiratie

Toen contactloze bezorging werd geïntroduceerd toen restaurants hun draai maakten om een nieuwe manier van zakendoen te vinden, zouden velen splash-pagina’s hebben gebruikt die vergelijkbaar zijn met het onderstaande voorbeeld om hun nieuwe methoden te communiceren en meer informatie te verstrekken over hun veilige procedures.

Pizza Hut Splash-pagina

Een ander veelgebruikt gebruik van splash-pagina’s is om gebruikers te vragen zich aan te sluiten bij uw e-maillijst met grote en gewaagde CTA met één focus. U kunt pop-ups zoals deze maken met Unbounce om elke pagina met veel verkeer op uw website om te zetten in een leadgenererende engine.

Splash-pagina twee CTA’s

Uw pagina’s aanpassen op doelgroep

Oké, tijd om het naar een hoger niveau te tillen.

Een ander kernaspect van de bestemmingspagina-strategie? Uw pagina’s afstemmen op uw publiek.

Het aantrekken van nieuwe leads vereist begrip van de taal die ze gebruiken, de trends waarop ze zijn ingespeeld, hun branchecultuur en meer. Hoe beter u de plaats van een lead in het koperstraject kunt lokaliseren, hoe effectiever u hun proces van interesse tot post-aankoop kunt koesteren.

Je vraagt je misschien af: “Maar hoe kan ik ze de hele reis betrokken houden? Wat als hun voorkeuren voor inhoud veranderen? Hoe kan ik dat verklaren?”

Dat zijn de juiste vragen om te stellen. Omdat het moeilijk is om de betrokkenheid van leads te behouden en rekening te houden met alle verschillende kenmerken van uw doelgroep, vooral wanneer ze in de loop van de tijd veranderen. Het is bijna alsof je een machine nodig hebt die gebruikersvoorkeuren combineert om automatisch inhoud aan te passen en paginavarianten naar hun meest relevante leads te sturen.

Wacht even dat is er! Smart Traffic is een AI-gestuurd algoritme dat bezoekers koppelt aan de paginavariant waar de kans het grootst is dat ze converteren.

Slim verkeer ongedaan maken

De magie van marketing is ervoor te zorgen dat uw klanten het gevoel hebben dat u uw boodschap tijdens hun reis op hen heeft afgestemd.

Je wilt dat ze het lezen en denken: “Hoe wisten ze dat ik dat dacht?!”

Terwijl A/B-testen twee buckets creëert waar uw leads in terecht kunnen komen, creëert Smart Traffic meerdere buckets.

Na slechts 50 bezoeken in totaal, begint Smart Traffic met het optimaliseren van uw paginavarianten die zijn afgestemd op verschillende klanten, apparaten en verkeersbronnen als een manier om mensen te koppelen aan de pagina die soortgelijke mensen in het verleden hebben geconverteerd.

Ik weet het?

Segmentatie stelt marketingberichten in staat om de intentie van de koper te combineren met demografische gegevens om een persoonlijk gevoel van communicatie te creëren.

Door personalisatie in uw marketingstrategie op te nemen, kunt u de kosten voor het werven van klanten halveren. Bezoekers zijn meer betrokken wanneer berichten specifieker en relevanter voor hen zijn. En het laatste wat we willen is tijd en geld verspillen aan gerichte campagnes die geen conversie opleveren.

Kopie van bestemmingspagina schrijven

Als je ooit hebt gehoord dat het geld in de kop staat, kun je het maar beter geloven.

We zagen hierboven enkele geweldige voorbeelden:

 • Shopify – “Bespaar tijd en geld.”
 • ActiveCampaign – “Krachtige e-mailmarketing.”

Elk van deze uitspraken spreekt een specifieke klantbehoefte aan. Dat noem je nou een waardeprop.

Hoewel het maken van een opvallende kop een prestatie is, is het niet het enige belangrijke stuk tekst op uw bestemmingspagina.

Marketeers strijden om aandacht met miljoenen andere bedrijven die paginabezoekers proberen te verleiden om te blijven en te converteren. De beste actie die u kunt ondernemen om uw kijkers te overtuigen, is door de transformatie van uw product in beknopte en overtuigende zinnen uit te leggen.

Uit een verbluffend onderzoek uit 2018 bleek dat 29,5% van de landingspagina’s in de zakelijke dienstverlening meer dan 500 woorden bevatten. Dat is veel om te lezen! Maar als deze bedrijven hun aantal woorden hadden teruggebracht tot minder dan 100, konden ze deelnemen aan de pagina’s die 50% meer conversies genereren.

Als elke bestemmingspagina een stukje van een grotere puzzel is, moet de kopie een vergelijkbare rol spelen.

Hier is een stapsgewijs proces dat u kunt volgen om een goed presterende en overtuigende kopie van uw bestemmingspagina te maken:

 • Stap 1: Identificeer uw waardepropositie — Wat is het doel van deze pagina?
 • Stap 2: Plan uw informatiehiërarchie — Welke informatie is het belangrijkst?
 • Stap 3: Schrijf opvallende koppen — Hoe kunt u uw waardepropaganda zo duidelijk mogelijk communiceren?
 • Stap 4: Maak Persuasive Body Copy — Hoe kun je psychologie gebruiken om een op het publiek gerichte kopie te maken?
 • Stap 5: Vind sociaal bewijs dat resoneert – Welke voordelen, influencers of bedrijven waarmee u contact hebt gehad, zouden ervoor zorgen dat paginabezoekers van sceptici naar gelovigen gaan?
 • Stap 6: Converteer met een call-to-action – Waar is de beste plaatsing voor uw CTA en hoe kunt u deze actiegericht maken?

SnazzyAI

SnazzyAI, kan je helpen om de drempel van het schrijven van boeiende inhoud met behulp van AI te overwinnen om automatisch een kopie voor je te genereren. Deze service biedt een groot aantal sjablonen voor Google-advertenties, productbeschrijvingen, pitches voor investeerders en meer om writer’s block te beëindigen en campagnes te versnellen.

Uw bestemmingspagina’s ontwerpen

Hoewel persuasive copy uw kansen op het converteren van paginabezoekers vergroot, weten we allemaal wat de mensen echt willen.

KLEUR.

Nou, oké, dat is niet alles wat ze willen. Maar een onderzoek toonde aan dat meer dan 94% van de eerste indrukken die op een pagina worden gevormd, kan worden toegeschreven aan design.

Uw kop heeft misschien een consument ertoe aangezet om te klikken, maar voordat ze een ander woord lezen, zijn het uw lay-out, kleur, contrast en leesbaarheid die ervoor zorgen dat ze blijven of uw pagina verlaten.

Dit is wanneer u de visuele hiërarchie-indeling wilt gebruiken om uw inhoud te structureren.

Grafische hiërarchie

U kunt pagina elementen ontwerpen die met elkaar communiceren om het belang aan te geven door de principes van visuele hiërarchie te volgen.

Laten we een voorbeeld gebruiken. Kijk naar de startpagina van Stripe en neem een paar seconden de tijd om de elementen op te sommen die je opvalt in de volgorde waarin je ze ziet.

Stripe Startpagina Leesvolgorde

Naar hoeveel elementen heb je gekeken voordat je de korte paragraaf onder de kop las?

In plaats van een verticale lay-out te gebruiken, gebruikt Stripe het voorspelbare F-patroon om hun pagina te optimaliseren op basis van hoe onze hersenen van nature naar informatie scannen.

Eerste horizontale veegbeweging

De meest kritische gegevens zijn in dit geval de kop. Als links uitgelijnd of linksboven op de pagina wordt geplaatst, is dit het eerste element waarop bezoekers waarschijnlijk inzoomen. Zonder zelfs maar de woorden te lezen, communiceren het vetgedrukte lettertype en het grote formaat: “JE MOET DIT WETEN.”

De afbeeldingen aan de rechterkant van de pagina bieden nog twee gegevenspunten om het vertrouwen van de consument in het product te vergroten: voorbeeldresultaten van klanten en een voorbeeld van een betalingsproces.

Hun doel is om u en uw klanten een idee te geven van hoe het platform werkt.

Bekijk dit echter eens: Stripe heeft een groot aantal pagina’s onder hun Stripe Docs-bibliotheek die leads kunnen leiden van het maken van een product op hun platform tot het leren genereren van inkomstenrapporten voordat ze zich zelfs maar aanmelden.

Wat u aan de rechterkant ziet, kan worden gezien als een ‘minidemo’, die 69% van de consumenten helpt bij het nemen van een aankoopbeslissing.

Tweede horizontale veegbeweging

Heb je de beschrijvingsparagraaf gelezen toen je de tweede keer van links naar rechts scande?

Zou het je niet kwalijk nemen als je dat niet deed.

Hoewel, deze keer is de CTA meer uitgesproken.

De CTA heeft één specifiek verzoek en valt op door het kleurcontrast tussen de grijze knop en witte tekst. Ze zijn ook doorgegaan met een multi-focusaanpak en hebben een tweede CTA toegevoegd voor het geval bezoekers van de pagina het gevoel hebben dat ze er nog steeds met een verkoper over moeten praten voordat ze zich aanmelden.

Leespatronen voor warmtekaarten

Het bovenstaande diagram toont heatmaps van een website. Dit is een krachtige weergave van gegevens die analyseert waar gebruikers klikken, hoe ver ze scrollen en wat ze op uw pagina bekijken of negeren. De rode gebieden geven de hoogste activiteit weer, geel geeft minder klikken en weergaven aan.

Een heatmap is een grafische weergave van gegevens waarbij waarden in kleur worden weergegeven. Heatmaps maken het gemakkelijk om complexe gegevens te visualiseren en in één oogopslag te begrijpen:

Laatste verticale veegbeweging

De laatste blik op de pagina geeft u in vogelvlucht hoe alle elementen in elkaar passen. Onderaan de Stripe-pagina hebben ze de logo’s van een paar vertrouwde klanten weergegeven om hun autoriteit en geloofwaardigheid aan te tonen.

Maar u kunt verder gaan dan logo’s om ook andere soorten sociaal bewijs te leveren.

Getuigenissen, recensies en casestudy’s hebben een enorme impact op uw conversieratio, omdat ongeveer 97% van de consumenten die informatie gebruikt om hun aankoopbeslissingen te bepalen. Het functioneert meer als een persoonlijke suggestie van een klantlens dan als ‘verkoopjargon’ van het bedrijf zelf.

Als je je social proof ziet als een aanbeveling van een vertrouwde vriend, zijn er talloze creatieve manieren om van je klanten ambassadeurs te maken met User-Generated Content (UGC).

UGC is elke vorm van inhoud die wordt gegenereerd door klanten van uw merk. Dit kunnen video’s met productrecensies, blogposts of zelfs online discussiegroepen zijn. Het belangrijkste dat UGC biedt, is een kijkje achter de schermen van hoe een product het dagelijkse leven van klanten verbetert.

Volgens een onderzoek deelt 75% van de consumenten een positieve ervaring met een merk publiekelijk. Dit is je kans om deel te nemen aan de community die je hebt opgebouwd en vriendelijk te vragen om die inhoud opnieuw te gebruiken.

U kunt onderaan uw pagina een widget integreren die UGC-inhoud uit uw sociale-mediafeed toont en naar specifieke berichten linkt.

Optimalisatie van uw bestemmingspagina

Ooit gehoord van het citaat: “Als je het niet kunt meten, kun je het ook niet verbeteren?”

Welnu, als u niet wilt dat al uw harde werk verloren gaat, moet u bepalen welke belangrijke statistieken het zwaarst wegen voor uw bestemmingspagina voordat u deze gaat maken.

Het is gemakkelijk om te zeggen: “Duh, conversies betekenen het meest”

Maar het kost veel meer opzettelijke inspanning om te weten hoe u gerelateerde statistieken kunt optimaliseren om de hoge conversieratio te bereiken waarnaar u op zoek bent.

Hier zijn vijf belangrijke gebieden waar u feedback kunt verzamelen en optimaliseren om een plezierige klantervaring te creëren voor bezoekers die op uw bestemmingspagina terechtkomen.

 • 1. Unieke paginaweergaven: Paginaweergaven zijn de eerste statistieken die een enorme vlucht zullen nemen. Net als likes op Instagram en Twitter, voelt het leuk, maar er is weinig inzicht in wie deze kijkers zijn of waar ze vandaan komen (d.w.z. sociaal, betaald of organisch verkeer). 

  Aan de andere kant vertegenwoordigen “unieke weergaven” het aantal mensen dat uw pagina’s heeft bekeken, ongeacht het aantal pagina’s dat ze hebben bekeken. Dit betekent dat als u één nieuwe bezoeker had die drie pagina’s bezocht, uw unieke weergaven met één zouden toenemen en uw paginaweergaven met drie. Gebruik deze handige statistiek om inzicht te krijgen in dagelijkse patronen en promoties die een piek in het verkeer veroorzaken.

 • 2. Sessies per bron: DIT is waar optimalisatie een gerichte inspanning wordt. Nadat u uw bestemmingspagina heeft ingesteld, moet u in de distributiemodus gaan met behulp van betaalde advertentiestrategieën en organische inhoud om verkeer naar uw pagina te leiden. Naarmate klanten uw promoties beginnen op te merken, wilt u bepalen welke marketingkanalen de meeste sessies voor uw bestemmingspagina creëren.

  Als uw betaalde zoekadvertentieconversies door het dak gaan, maar uw sociale display-advertenties het niet zo goed doen? Dan is dat is het moment waarop u uw advertentie-uitgaven wilt overboeken naar de methode die de meeste resultaten oplevert.

  Deze statistiek leert je dat het beter is om in één kanaal te zijn met hoogproductieve paginaweergaven dan om overal tegelijk te zijn.

 • 3. Gemiddelde sessieduur: u moet uw gezond verstand gebruiken met betrekking tot de hoeveelheid tijd die op uw pagina wordt doorgebracht en die een update voor optimalisatie rechtvaardigt.

  Houd er rekening mee dat het minder dan 10 seconden duurt voordat een bezoeker een impressie van uw bestemmingspagina heeft ontwikkeld. Een kortere tijd betekent niet noodzakelijk dat de inhoud of lay-out slecht is.

  Als je echter een nieuwe productfunctie uitlegt en de gemiddelde sessieduur is nog steeds minder dan 10 seconden, dan is het tijd om alarm te slaan. Dit geeft over het algemeen aan dat sommige delen van uw pagina verwarrend zijn en dat bezoekers het concept meteen willen begrijpen. Anders is de oplossing niet voor hen.

  Hier zijn een paar updates die u kunt aanbrengen als de gemiddelde tijd die u op uw bestemmingspagina doorbrengt, laag is:

  • Voeg nieuwe bronnen toe.
  • Voeg nieuwe afbeeldingen toe.
  • texten bijwerken.

 • 4. Bouncepercentages: hoewel iedereen van deze statistiek huivert, is het nuttig om dezelfde reden als de duur van de sessie. Bouncepercentage meet het percentage sessies waarin iemand uw site verlaat zonder interactie op uw pagina of andere pagina’s te bezoeken.

  Om je gerust te stellen: een redelijk bouncepercentage voor sites voor e-commerce en professionele services ligt rond de 40-60%. Als uw bouncepercentage hoger is, heeft een van de volgende gebieden uw aandacht nodig:
   
  • Zoekintentie van gebruiker
  • Paginastructuur
  • Laadtijd van pagina

5. Paginasnelheid: je pagina-ontwerp zou de mooiste inhoud kunnen zijn die je ooit hebt gemaakt, maar het zal niet de beoogde impact hebben als het te lang duurt om te laden. Wist u dat 83% van de bezoekers verwacht dat uw pagina in drie seconden of minder wordt geladen?

Gebroken afbeeldingen en buffersymbolen zijn de stille moordenaars van bestemmingspagina’s. Hoewel je je pagina misschien wilt vullen met grote afbeeldingen, links en plug-ins, kunnen diezelfde elementen de boosdoener zijn van een langzame laadtijd die het geduld van een bezoeker overschrijdt.

Hier zijn een paar maatregelen die u kunt nemen om de laadtijden te verkorten:

  • Beperk omleidingen.
  • Cache uw webpagina’s.
  • Beperk plug-ins en bezoekers-ID-scripts.
  • Comprimeer afbeeldingen van hoge kwaliteit tot minder dan 1 MB.
  • Plaats Javascript- en CSS-elementen in externe bestanden.
  • Meer verkeer naar uw pagina leiden

Nu u uw bestemmingspagina hebt gemaakt met behulp van de zespunts  formule, is het tijd om deel te nemen aan de tweede etappe van de marathon: distributie.

En nee, niet alleen een link delen op Facebook of LinkedIn alsof je de kunstwerken van je kinderen op de koelkast plaatst.

Inhoudsdistributie is waar u uw tijd wilt besteden en de kanalen voor optimalisatie wilt verfijnen, aangezien het aantal paginaweergaven de grootste verkeersbronnen onthult.

Hier zijn een paar tactieken waarmee je wilt experimenteren:

SEO

Gebruik primaire en secundaire zoekwoorden om aan te geven waar uw potentiële klanten naar zoeken.

Hier is een voorbeeld:

Primair trefwoord → “Huispantoffels”

Secundaire trefwoorden → “pluizige huispantoffels”, “beste huispantoffels”, “traagschuimpantoffels”

Een andere SEO-strategie is gericht op het bouwen van backlinks – dit is wanneer u contact opneemt met schrijvers en publicaties in uw vakgebied en vraagt om een link van een pagina op hun website naar een pagina op de uwe.

Een groot aantal backlinks helpt bij het opbouwen van een hoge domeinratio (DR), waardoor uw bestemmingspagina hoger in de organische zoekresultaten wordt geplaatst. In lekentaal: hoe vaak kom je hoger in de zoekresulaten van 3 als je zoekt op Google?

Ongeacht de zoekmachine is het een feit dat als je antwoord niet op de eerste pagina staat, je veel meer kans hebt om je zoekopdracht aan te passen dan dat je door pagina’s blijft klikken.

Betaalde campagnes

Het gebruik van trefwoorden om uw bestemmingspagina in de juiste categorie te plaatsen, is één ding. Gebruikmaken van zoektermen van gebruikers om efficiënte zoekadvertenties te maken, is een ander balspel.

Een onderzoek dat in 2019 werd uitgevoerd, toonde aan dat 50% van de bezoekers die via PPC-verkeer binnenkomen, meer geneigd zijn om te kopen dan organische bezoekers.

Dit. Is. ENORM!

Uw algemene SEO-strategie vormt een sterke basis zodat u door uw klanten wordt opgemerkt zonder enige betaalde distributie-inspanningen. Maar het concurreert met MILJOENEN websites die betalen om bovenaan de pagina te staan.

Je moet in het spel komen. U kunt de exacte zoekwoorden op uw bestemmingspagina en in uw metatags gebruiken om boeiende teksten te maken die ervoor zorgen dat uw advertenties worden gezien.

Hier is een lijst met enkele andere betaalde strategieën om uw doelgroep te bereiken en meer conversies te genereren:

Zorg voor bekendheid met display-advertenties: verwijs naar uw buyer persona’s om inzicht te krijgen in het browsegedrag van uw klanten en welke beeld-/kopiemix resoneert met hun demografische kenmerken. Zo creëer je een campagne die hen op het juiste moment met de juiste boodschap bereikt. Het Display Ad Network van Google bereikt meer dan 90% van de internetgebruikers. Een stukje van die taart pakken is een laag hangend fruit en verhoogt je zichtbaarheid.

Bied rijke ervaringen met sociale advertenties: Sociale-mediaplatforms zijn hypergefocust om gebruikers een kijkje te geven in levensstijlen over de hele wereld. Mensen kopen ervaringen in, dus geef ze er een waar ze zichzelf kunnen zien met uw product.

Bezoekers zouden graag uw product willen ervaren voordat ze erin springen. Ze beginnen uw merk online te onderzoeken voordat ze zich abonneren op een nieuwsbrief, een gratis bron downloaden of voor een product betalen, en 87% van hun aankoopbeslissingen zijn gebaseerd op wat ze zelf vinden .

Zorg ervoor dat u inhoud maakt die een verhaal vertelt, zodat ze al in de overwegingsmodus zijn wanneer ze uw sociale advertentie tegenkomen.

Retargeting-advertenties

Ken je dat bubbelbad waar je twee maanden geleden naar keek en dat altijd lijkt te verschijnen aan de zijkant van websites die je aan het browsen bent of midden in je Facebook-feed staat?

Dat is een retargeting-advertentie!

Retargeting leunt op trackingtechnologie om personen te identificeren die zich eerder met uw merk hebben beziggehouden en hen opnieuw te betrekken met betaalde advertenties op verschillende platforms.

Dit betekent dat u op de radar kunt blijven van iemand die uw bestemmingspagina heeft bezocht maar niet heeft geconverteerd. Denk aan de herinneringsmails die je krijgt als je online winkelwagentje nog vol is.

U kunt zelfs een stap verder gaan door vergelijkbare doelgroepen te creëren om nieuwe bezoekers te vinden die waarschijnlijk geïnteresseerd zijn in uw bedrijf vanwege hun demografische of gedragsovereenkomsten met uw bestaande klanten.

Bouwen. Optimaliseren. Overzetten.

Met de zes-punts punch-formule, de visuele hiërarchie en de strategische statistieken voor analyse en optimalisatie, bent u klaar om een bestemmingspagina-strategie te ontwikkelen die meer conversie genereert dan u zich kunt voorstellen.

Smart Traffic kan u helpen meerdere paginavarianten te ontwerpen en tegelijkertijd te optimaliseren voor doelgroepsegmenten. Om uw go-to-market-lancering en het leren dat u na de lancering ervaart te versnellen, heeft u deze tool nodig in uw technische stapel.

Zorg ervoor dat u deze handleiding als blauwdruk gebruikt wanneer u een nieuwe bestemmingspagina nodig heeft, want, zoals we inmiddels allemaal weten, gaat het niet alleen om de pagina zelf, maar ook om de strategie die het bouwt.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *