14 Manieren Om Verkeer Naar De Homepage Van Uw Website Te Leiden

14 manieren om verkeer naar de homepage van uw website te leiden

Oké, dus je hebt zojuist uren aan werk en creativiteit gestoken in het publiceren van de meest verbazingwekkende webpagina ooit.

Het is mooi opgemaakt, je hebt overal overtuigende call-to-actions (CTA’s) en je hebt zelfs visuals toegevoegd die als sociaal bewijs fungeren. 

Je leunt achterover en wacht tot de leads binnenstromen, maar er komt niemand op bezoek.

Te veel marketeers en ondernemers slaan de plank mis door te denken dat één creatieve troef genoeg is om het internet te doorbreken en de aandacht van hun ideale klanten te trekken.

U moet uw marketing door elkaar halen en die inhoud aan het werk zetten.

Op een willekeurige dag registreert Google gemiddeld 3,5 miljard zoekopdrachten. Helaas kan het een zware strijd zijn om een ​​deel van dat verkeer binnen te halen, tenzij u zowel uw doelgroep als uw product kent.

Inzicht in waar uw publiek zich online bevindt en hoe zij omgaan met uw inhoud, is van cruciaal belang om uzelf voor te bereiden op succes. Wanneer u deze verkeersbronnen met vertrouwen kunt identificeren, kunt u de berichten verdubbelen om uw webpagina via de juiste digitale kanalen te promoten.

Zie je waar we hier naartoe gaan?

Deze gids deelt 14 verschillende manieren om verkeer naar elke pagina op uw website te leiden, inclusief conversiegerichte bestemmingspagina’s. We zullen specifieke methoden voor het genereren van verkeer opsplitsen in advertenties, sociale media, SEO en e-mailmarketing.

First Things First: bent u uitgerust met eersteklas inhoud en geoptimaliseerde webpagina’s?

Voordat u erover kunt nadenken om iedereen uit te nodigen om uw opwindende nieuwe pagina te zien, moet u de bestaande inhoud controleren die hun ervaring en, uiteindelijk, hun besluitvorming zal leiden.

Geconditioneerd door de snelheid van internet en de overvloed aan opties om te verkennen, zijn consumenten voorzichtig bij het kiezen van welke websites ze willen bezoeken. Gemiddeld besteden gebruikers 5,94 seconden aan het bekijken van de hoofdafbeelding van een website en 5,59 seconden aan het consumeren van geschreven inhoud.

Dat is niet genoeg tijd om een ​​relatie op te bouwen, dus gebruiken consumenten hun eerste indruk om hun volgende klik te bepalen.

Met een combinatie van een opzettelijk ontwerp en een kristalheldere kopie, kunt u die eerste indruk optimaliseren en de kans vergroten dat u relevant verkeer naar uw website leidt, terwijl u meer te weten komt over uw unieke klantreis.

1. Betaalde zoekadvertenties

Pay-per-click (PPC)-campagnes behoren tot de meest gebruikelijke methoden om nieuwe klanten te bereiken die actief op zoek zijn naar het onderwerp dat u promoot. Met betaald zoeken kunt u uw advertentie naar de bovenkant (of onderkant) van de pagina’s met zoekresultaten van zoekmachines (SERP’s) brengen om uw bedrijf te positioneren als een toonaangevende oplossing voor hun probleem.

Je hebt dit eerder gezien.

Stel dat u op zoek bent naar kaders en tactieken die u kunnen helpen bij het opstellen van een effectieve contentstrategie. Dit is wat je zou zien als je op Google zoekt:

Die twee resultaten zijn betaalde advertenties, aangegeven door de kleine ‘Advertentie’-tekst aan de linkerkant. Door voor deze zoektermen te betalen, hebben deze bedrijven het recht gekocht om bovenaan de meer dan 1B resultaten (ja, MILJARD) voor deze zoekopdracht te verschijnen. Met zo’n plaatsing is het geen verrassing dat zoekadvertenties de naamsbekendheid met maar liefst 80% vergroten!

De winnende strategie hier, wanneer u optimaliseert voor conversie, is om de gebruikersintentie aan te pakken. Consumenten klikken eerder op een betaalde advertentie wanneer deze hun vraag rechtstreeks beantwoordt. Zorg er dus voor dat alle betaalde advertenties een duidelijke en relevante call-to-action hebben die aansluit bij de bedoeling van de zoeker.

2. Betaalde sociale advertenties

Weet je nog dat we zeiden: “Begrijpen waar je publiek online is en hoe ze omgaan met je inhoud is van cruciaal belang om jezelf klaar te stomen voor succes”?

Nou, hier loont het.

Voor de meeste bedrijven vereist het bouwen van een merk een online aanwezigheid op de sociale platformen zoals LinkedIn, Twitter of Instagram te benutten en hun nieuwe klanten rechtstreeks te kunnen benaderen.

Door te betalen voor advertenties op sociale platformen kunt u uw doelgroep en anderen zoals zij (neem dat, algoritme) bereiken en hen uitnodigen op uw webpagina’s.

Betaalde sociale advertenties zijn niet alleen geweldig om verkeer naar uw site te sturen. Ze geven je ook inzicht in welke content formaten het op elk platform het beste doen.

3. Display-advertenties

Sommige mensen weten pas dat ze uw product nodig hebben als ze het zien. Display-advertenties zorgen ervoor dat u nooit uit het zicht bent.

Dit zijn de afbeeldingsbanners onder aan webpagina’s die u bezoekt of de interstitial-advertentie die verschijnt voordat u in een artikel duikt. Het mooie van display-advertenties is dat ze uw boodschap snel, duidelijk en op een manier overbrengen die uw publiek gewend is te zien.

Wanneer u verschillende items aan uw PPC-campagne toevoegt (zoals logo’s, afbeeldingen en video’s), vergroot dit de mogelijkheid van Google om namens u te distribueren. Een machine learning-model verspreidt uw campagne verder door de grootte en opmaak op specifieke platforms aan te passen aan de beschikbare ruimte voor advertenties.

Best cool, toch?

Denk er maar eens over na: u bent op YouTube en u staat op het punt om op de volgende video te klikken wanneer u een display-beeldadvertentie ziet met de exacte boodschap die u zoekt. Uiteindelijk ga je klikken om er zelf achter te komen of het echt is of niet. Die klik is alles wat je als marketeer nodig hebt.

4. Retargeting-advertenties

Soms is één bezoek niet genoeg. Met retargeting-advertenties kunt u meer informatie krijgen over het klanttraject en specifieke gebruikers eraan herinneren uw website opnieuw te bezoeken.

Retargeting is een krachtige vorm van PPC-advertenties die browsergegevens gebruikt om gepersonaliseerde advertenties te leveren aan consumenten die zich eerder met uw inhoud hebben beziggehouden (geen verloren leads meer!). Retargeting helpt u in wezen bouncepercentages uit te wisselen voor conversies.

Maar verwaarloos het verkeer en de klanten die u al heeft niet. U kunt ook subsets van uw doelgroep opnieuw benaderen om eerdere klanten te helpen terugkeren en vergelijkbare profielen gebruiken om hun netwerk te beïnvloeden.

5. Sponsoring van nieuwsbrieven

In het spel van distributiemarketing moet je een paar vrienden maken om ver te komen.

Stel dat u merkt dat uw klanten praten over de geweldige inhoud die ze elke ochtend in hun inbox ontvangen door zich te abonneren op een bepaalde nieuwsbrief. Als u met deze nieuwsbrief zou samenwerken voor een sponsoring, zou u een groot aantal mensen kunnen bereiken met een gevalideerde interesse in uw vakgebied.

Meer dan 77% van de B2B-marketeers gebruikt e-mailnieuwsbrieven in hun contentmarketingstrategie om leads te koesteren. Denk dus na over op wie u zich abonneert, neem contact op en vind een manier om samen te groeien.

6. Podcast-sponsoring

Hoewel de meeste marketeers zich verdiepen in het maken van meer video’s, kan audio nog steeds een winstgevend kanaal zijn om bekendheid en verkeer te vergroten.

Audioplatforms maakten in 2020 een enorme vlucht en 54% van de podcast-luisteraars zei dat ze veel meer geneigd waren om van een merk te kopen nadat ze hadden gehoord dat er op een podcast werd geadverteerd.

Net als sponsoring van nieuwsbrieven, draait het bij deze vorm van adverteren om sociaal luisteren. Met een tool als Sparktoro kun je podcasts identificeren die je publiek leuk vindt en waarop je geabonneerd bent, en een manier vinden om je publiekslijst uit te breiden.

7. Plaats berichten op de sociale kanalen van uw bedrijf

Zichtbaarheid is van het grootste belang voor het genereren van verkeer naar uw website.

Op een consistente basis posten op de sociale-mediaplatforms van uw bedrijf is net zo waardevol als het onderhouden van een verkooprelatie. Het gebruik van sociale media om transparant te zijn over uw bedrijf en bedrijfswaarden biedt klanten de mogelijkheid om een ​​emotionele band met uw merk op te bouwen.

Aangezien 54% van de mensen sociale media gebruikt om producten te onderzoeken, is het vrij belangrijk om ervoor te zorgen dat uw merk zich houdt aan de eeuwenoude uitdrukking: Show, don’t tell.

8. Maak Twitter-threads met uw pagina’s inbegrepen

Marketeers gebruiken steeds vaker Twitter-threads om informatie te delen die niet in een enkele tweet past. Er zijn echter nog steeds mensen die zich afvragen waar de hype over gaat.

Twitter-threads krijgen een hogere betrokkenheid. Dat is het. Dat is de tweet.

Maar echt, Twitter-threads geven je meer ruimte om een ​​langer verhaal te vertellen. Door threads te gebruiken, kunnen marketeers hun berichten in lijststijl aanpassen om meer betrokkenheid te genereren dan wanneer ze de blog op Medium of zelfs op hun eigen website zouden plaatsen.

Om topbetrokkenheid te krijgen, moeten threads strategisch zijn:

 • Besteed aandacht aan de inhoud waarmee uw publiek zich bezighoudt.
 • Identificeer de pagina’s op uw website die relevant zijn voor dat onderwerp.
 • Maak een statement om als kop voor de tweet te dienen.
 • Creëer ten minste drie hoofdpunten om op te volgen in een discussielijn.
 • Plaats links naar uw pagina’s voor verdere uitleg.
9. Deel uw inhoud in relevante communities

De meesten van ons zijn al actief op de vier grote sociale platformen (Linkedin, Facebook, Instagram, Twitter). Toch zijn nichegemeenschappen waar u geloofwaardigheid kunt vestigen en serieus verkeer naar uw website kunt leiden.

Reddit is zo’n kanaal. Vergelijkbare webanalyses hebben uitgewezen dat gebruikers per bezoek gemiddeld 10 minuten en 23 seconden op Reddit doorbrengen. Consumenten verwachten hier meer tijd te besteden aan het verwerken van inhoud die dieper ingaat op een specifiek interessegebied.

Als er een subreddit is met duizenden abonnees op kwantumcomputing, Harry Potter en Game of Thrones, dan kun je garanderen dat er een ruimte voor je is om uit te gaan en te delen wat je weet.

We willen altijd verschijnen waar onze doelklanten zijn. Als je publiek niet op Reddit zit, bekijk dan nichegemeenschappen op Slack, Discord of Clubhouse.

Beantwoord vragen rechtstreeks of vind berichten die betrekking hebben op uw onderwerp, en reverse-engineer die inhoud om een ​​ander perspectief te introduceren. Laat dus zien wat je weet.

10. Moedig uw team aan om te delen op hun sociale accounts

Een bedrijf is een stuk interessanter als medewerkers productevangelisten worden.

Bedrijven die de kracht van sociale media begrijpen, moedigen hun teamleden aan om hun online aanwezigheid op te bouwen en bedrijfsaankondigingen te delen. Deze activiteiten maken gebruik van een netwerk van nieuwe klanten die misschien niet tot uw vooraf gedefinieerde doelgroep behoren, maar die wel een connectie kunnen hebben met degenen die dat wel zijn.

Ontwikkel deze relaties en u ontdekt misschien een concurrentievoordeel waarvan u niet wist dat het bestond.

11. Begin met trefwoordonderzoek

De eerste regel om de aandacht te trekken, is weten waar mensen naar zoeken. Uw bedrijf gaat misschien over internetversnelling, maar als niemand die woorden in zoekmachines typt, zult u het moeilijk krijgen om verkeer naar uw website te leiden.

Gebruik tools zoals semrush of mangools om erachter te komen:

 • SERP-ranglijst
 • Veelgestelde vragen
 • Backlinks verwijzen naar hoog gerangschikte pagina’s
 • Volume van het verkeer dat naar sites van concurrenten wordt geleid
 • Trefwoorden en longtail-zoekwoorden die relevant zijn voor uw merk

Zoekwoordonderzoek vormt de basis voor de zichtbaarheid van uw website. Neem de tijd om te schetsen welke woorden u moet gebruiken en welke vragen u moet beantwoorden om interesse en vraag te wekken.

12. Dubbelcheck SEO-instellingen en optimaliseer paginatitels

Een van de meest voorkomende SEO-fouten is het gebrek aan details in de beschrijving van webpagina’s. Voordat u op ‘Publiceren’ klikt, moet u ervoor zorgen dat elke pagina voldoende text en afbeeldingen heeft om te worden geïndexeerd door zoekmachines en sociale netwerken.

U moet niet alleen trefwoorden opnemen die betrekking hebben op uw website en ervoor zorgen dat elke pagina openbaar is, maar u moet ook onderscheid maken tussen paginatitels en metabeschrijvingen die specifiek zijn voor de inhoud die wordt weergegeven. Op deze manier, wanneer iemand een pagina van uw website wil delen, wordt de waarde begrepen van de URL tot de voettekst.

13. Link naar uw nieuwe pagina’s vanaf bestaande pagina’s

Een andere manier om meer van je werk vindbaar te maken, is door je eigen promotor te zijn.

Oude inhoud hoeft niet te vervagen nadat deze is gepubliceerd. Breng het weer tot leven door gemeenschappelijke onderwerpen aan elkaar te koppelen. Dit helpt bezoekers meer te weten te komen over uw producten en strategieën, en toont ook uw expertise met betrekking tot het probleem dat ze willen oplossen.

Het is vermeldenswaard dat de pagina’s met de hoogste rangorde vaak worden “gevolgd” – backlinks met een snelheid van +5% (of 14,5%) per maand. Hoe meer backlinks een pagina heeft, hoe meer organisch verkeer het ontvangt van Google. Wees dus je eigen cheerleader en begin met het boosten van je oude inhoud in elk nieuw stuk inhoud dat je maakt totdat anderen het voor je gaan doen.

14. Begin met het maken van een e-maillijst (als je dat nog niet hebt gedaan)

Stelt u zich eens voor dat u de reis van uw klant van interesse tot aankoop kunt regelen. Nou, met een e-maillijst kan dat.

Wanneer u een nuttige bron publiceert, kunt u geïnteresseerde bezoekers vragen hun contactgegevens op te geven, zodat u contact kunt houden. Deze informatie bevat meestal hun e-mailadres en hun naam.

Met een abonneelijst kunt u succesverhalen, nieuwe functies en aankomende evenementen delen met mensen die geïnteresseerd zijn in uw producten en diensten. Ook kunt u op ieder moment marktonderzoek doen om de vraag naar nieuwe producten vast te stellen.

Hier zijn een paar soorten e-mailinhoud die uw publiek mogelijk wil:

 • Creatieve, geïnformeerde, abonnementswaardige inhoud
 • Leadmagneten zoals checklists, ebooks, etc.
 • Sociale knoppen waarop bezoekers kunnen klikken
 • Promoties en wedstrijden
 • Meeslepende upgrades
 • Kortingen en aanbiedingen
 • Loyaliteitsprogramma’s

Het opbouwen van een e-maillijst is een fantastische manier om uw klanten te koesteren door hen het gevoel te geven dat ze exclusieve toegang hebben tot alles wat uw bedrijf te bieden heeft. Als je hulp nodig hebt om aan de slag te gaan, bieden we je eenvoudige manieren om je e-maillijst helemaal opnieuw op te bouwen.

Voordat u in uw hoofd duikt, moet u uw volgsysteem op orde hebben

Nu je al deze manieren kent om verkeer naar je website te leiden, wil je er meteen vandoor gaan en aan de slag gaan, toch?

Maar niet zo snel!

Zonder een manier om uw verkeersbronnen te volgen, blijven bezoekers precies dat: bezoekers.

Door gegevens te verzamelen over de prestaties van verkeersbronnen die naar uw website leiden, kunt u de uitgaven aanpassen op gebieden die veel conversies opleveren en campagnes coördineren die uw aanwezigheid vergroten.

Stel dat u merkt dat er veel verkeer binnenkomt via uw LinkedIn-advertenties in vergelijking met een laag aantal websitebezoekers via uw PPC-advertenties.

U kunt dan twee dingen doen:

 • Optimaliseer dan uw PPC: herzie advertentietekst, verhoog uw budget of verfijn uw zoekwoorden.
 • Leunen op LinkedIn: verfijn de targetingparameters op LinkedIn, creëer boeiendere inhoud en wijs meer budget toe aan wat werkt.

Wat u ook kiest, uw beslissing is gebaseerd op echte, meetbare gegevens die u informeren over hoe u een bepaald kanaal kunt optimaliseren voor conversie. Wat wordt gemeten, wordt beheerd.

Kruip achter het stuur en leid verkeer naar uw pagina’s!

Oke, we hebben een heleboel doorgenomen. Dit is wat u eerst moet doen nadat u dit hebt gelezen:

Blokkeer 30 minuten in uw agenda om uw contentmarketingstrategie te controleren en kies een of twee benaderingen die het verkeer stimuleren om mee te experimenteren (of, op basis van gegevens, wat u denkt dat zou werken).

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *